Roland Garros 2011 — 27 mei 2011

Bijltjedag in het vrouwentoernooi op deze eerste vrijdag van Roland Garros. Na eerder Samantha Stosur (verlies tegen Dulko) gingen nu ook Caroline Wozniacki (WTA-1) en  Julia Goerges (WTA-18) uit het toernooi.

Daniela Hantuchova (WTA-29) speelde tegen Wozniacki het tennis van in haar beste dagen. Slagen diep in de court, een uitstekend draaiende service én het hoofd erbij houden op de beslissende momenten. Als een bulldozer rolde de Slovaakse anderhalve set lang over ’s werelds nummer één. In een mum van tijd stond een 6-1 4-0 op het bord. Wozniacki slaagde er in de openingsset niet in ook maar één winner te produceren. De Deense vocht zich in de tweede set terug naar 4-3 maar een nieuwe break bij 5-3 werd de nummer één fataal. Sterk staaltje tennistelepathie van de Slovaakse en 6-1 6-3 wedstrijdwinst. Hantuchova neemt het in de volgende ronde op tegen Svetlana Kuznetsova.

Hoewel Julia Goerges op de ranglijsten lager staat gerangschikt dan tegenstandster Marion Bartoli (WTA-11) mag de uitschakeling van de Duitse toch als een verrassing worden gezien. Goerges was na winst in Stuttgart en een halve finale in Madrid één van de outsiders voor deze Roland Garros. Bovendien was Bartoli, na forfait in de finale van Strasbourg afgelopen week, onzeker van deelname aan het toernooi. De Duitse pakte nog wel set 1 met 6-3. Daarna was het echter eenrichtingsverkeer voor Bartoli die zich de twee volgende sets toe-eigende met 6-2 en 6-4. De Française speelt in de vierde ronde tegen Gisela Dulko.

Wisselend Spaans succes bij de mannen

Na David Ferrer eerder op de dag boekte ook Albert Montanes (ATP-38) zijn ticket voor de vierde ronde.  De Spanjaard rekende daarvoor in drie sets af met Mikhail Youzhny (ATP-13) (6-1 7-6 6-1). Een derde Spanjaard haalde het niet. Guillermo Garcia-Lopez (ATP-33) boog, na een marathonpartij in de vorige ronde (13-11 vijfde set), het hoofd tegen Fabio Fognini (ATP-49) (4-6 6-3 6-3 6-1). De Italiaan zit zo voor het eerst in de vierde ronde van een grandslamtoernooi. Daarin speelt hij tegen Montanes.

Ook Steve Darcis (ATP-135) zien we niet meer terug in de volgende ronde. Na een bijzonder knap toernooi ging onze landgenoot eruit tegen het Franse woelwater Gael Monfils (ATP-9) (6-3 6-4 7-5). De Fransman speelt nu tegen David Ferrer.

Copyright foto: FFT

Share

About Author

Sven Vantomme | Auteur 'Start to visit - Sportreisgids' | SPORTBLOG

(0) Readers Comments

Geef een reactie